Festklänningar

Klänning är förmodligen det vanligaste festplagget för oss tjejer. Det finns en uppsjö olika modeller, material och varianter att välja på. Prisklassen ligger på allt från ett par hundralappar till hundratusentals kronor för uppsydda haute-couture plagg.

Snyggt festmode // Klänningar

Tubklänning till festen!

Tubklänningar

Tubklänningar är med sin axelbandslösa skärning extra festliga och de framhäver bysten på ett snyggt vis. Ett tips om festen är lite mer formell är att undvika de riktiga fodralen och satsa på varianter med veckad eller ballongformad nederdel. Många tubklänningar har även markerade band eller utsmyckningar under bysten. Rosetter är vanligt förekommande.

Cocktailklänning till festen!

Cocktailklänningar

Cocktailklänningen fungerar på många typer av tillställningar. Särskilt lämplig är denna modell på bjudningar med dans och fester som delvis hålls utomhus. Klänningen är kort och urringad samtidigt som den svarta färgen gör den sofistikerad. Klänningen på bilden är av 20-tals variant med veckade fall som ger en skön artdecokänsla.

Tvådelad klänning till festen!

Tvådelade klänningar

En tvådelad klänning ger en festlig känsla. Ofta kontrasterar delarna varandra och det är inte sällan ena delen är enfärgad och den andra mönstrad. Denna typ av klänningar passar bäst på mottagningar, cocktailpartyn och där klädsel kavaj gäller. En nackdel med en tvådelad klänning kan vara att det är svårt att matcha accessoarer och kavajer/jackor.

Maxi-/Långklänning till festen!

Maxi-/Långklänningar

Maxiklänning eller långklänning som det också kallas är den absoluta högtidsdräkten för tjejer. De finns även i mer vardagliga modeller som passar utmärkt som sommarklänningar exempelvis. Materialen är ofta tunnare och mer exklusiva. Framförallt för att de ska få ett snyggt fall. Man brukar rekomendera att dessa hålls enfärgad då det annars blir väldigt mycket mönster som skäl uppmärksamhet.

Rara-klänning till festen!

Rara-klänningar

Denna klänning har många olika namn. Vi har valt att kalla den rara-klänning. Den är typisk för sina horisontella sektioner i lager som faller över varandra. Ibland är dessa även veckade som i detta fall. Dessa klänningar passar utmärkt till fest och är med sin vintagelook mycket moderna. Satsa på en modell som inte går längre än till knäna då fallet på dessa blir snyggast.

Tips för lyckad festklädsel

Nedan är våra bästa tips för en lyckad festklädsel! Läs mer om hur du får till rätta festmodet här »

1. Klä dig så att du trivs
Det allra viktigaste är det allra enklaste. Klä dig i kläder som du trivs i när du ska gå på fest. Då är du bekväm och kan föra dig avslappnat vilket gör att du även ser bättre ut!

2. Vitt på sommaren, svart resten av året Nu kanske någon rynkar på näsan och tycker att vi är tråkiga - det är vi. Om du är osäker på vilken färg du ska välja, skippa färg helt och kör vitt på sommaren och svart resten av året. Detta gäller givetvis ej på bröllop respektive begravning.

3. Klä dig inte för utmanande
Hur läcker du än är och hur gärna din pojk-/flickvän än vill att hela världen ska få uppleva detta så bör du hålla nere på sexigheten när du väljer festklädsel. Istället för att hela din outfit osar sexighet räcker det med om någon del är lite mer utmanande - en bar rygg, ett par extra höga klackar, push-up, etc.

4. Låt accessoarerna göra jobbet
Många tjejer letar efter den perfekta klänningen som skall slå alla andra klänningar med hästlängder. Krångla inte till det utan välj en enklare klänning och låt accessoarerna göra jobbet istället. På så vis skapar du en mer personlig och spännande look.

5. Välj smarta skor
Tänk efter noga när du väljer skor till festen. Låt inte ett par omänskliga stilettklackar förstöra det roliga. Bra festfakta att ha koll på innan du väljer skor är om festen är inne eller ute, om det blir dans, om det är sittande middag, om det är långt att gå till/från, etc.